Uutisarkisto

 

Syystelakointi 28.-31.10.2019Laivojen jokavuotinen syystelakointi Viaporin telakalla on jälleen onnistuneesti tehty. Työntäyteiset päivät venyivät pitkiksi, mutta nyt on laivat saatu omille paikoilleen talvehtimaan ja kunnostustöitä varten.
 

Tervasaaren Tynnyri &

Purjelaivapäivät 2019

Helsingin edustalla nähtiin vauhdikasta menoa kun purjelaivat kisasivat perinteisessä Tervasaaren Tynnyri -purjehduskissa. Ajoittain navakaksi yltänyt tuuli koetteli viimeisilleen viritettyjä purjeita, ja laivat seilasivat reipasta vauhtia kohti maaliviivaa. Tänäkin vuonna nähtiin tiukkoja vendoja, kauniita purjelaivoja, iloista meininkiä ja vauhdin hurmaa. Kaikkea sitä, mitä perinnepurjelaivamaailma edustaa.

Tiukan kisailun tuloksena Tervasaaren Tynnyrin voitti itselleen tänä vuonna Österstjernan Loviisasta.
 

 

Tervasaaren Tynnyri &

Purjelaivapäivät 13.-14.10.2018

Perinteisiä Purjelaivapäiviä vietettiin tänä vuonna jo 31. kerran. Häikäisevän kaunis ja lämmin syyssää houkutteli Kauppatorille valtavan määrän ihmisiä, jotka pääsivät kiertelemään ja tutustumaan purjelaivoihin ja niiden miehistöihin.

Leppoisan merimiestunnelman kruunasi laivan aurinkoisella kannella nautittu pullakahvi tai soppalounas, ja taidettiin sitä jopa pistää tanssiksi kaljaasi Ingeborgin kannella.

Tervasaaren Tynnyri -purjehduskisan voitto meni tänä vuonna kuunari Svanhildille - onnittelut!

Ensi vuonna tavataan taas!


 

Purjehdi aidolla vanhanajan purjelaivallaHelsinki-päivää vietetään Halkolaiturilla tiistaina 12. kesäkuuta merellisissä tunnelmissa.

Upeat perinteiset purjelaivat tekevät 1,5 tunnin yleisöpurjehduksia Helsingin edustalla klo 14.00-19.30. 

Liput: 5 €/lapset ja 15 €/aikuiset


Tervetuloa mukaan skiglaamaan!